De Ridderspoor

De Ridderspoor is een openbare Daltonschool in de groene wijk Westenholte. Onze school telt ongeveer 100 kinderen. Ons onderwijs kenmerkt zich door persoonlijke aandacht en een prettige sfeer.

De Ridderspoor is een Daltonschool. Naast het overdragen en ontwikkelen van kennis vinden we het ontwikkelen van vaardigheden zoals samenwerken en verantwoordelijkheid nemen bijzonder belangrijk. Zo worden kinderen sociale mensen, die zich goed weten te redden in de maatschappij van straks.

Wij zien onze school als een samenleving waarin we elkaars talenten benutten om tot het mooiste resultaat te komen. We leren van elkaar door te luisteren naar elkaar. Ons team verzorgt actieve lessen waarbij veel in duo’s en kleine groepjes wordt gewerkt.

We delen continu onze kennis en ervaringen, zo houden we onze lessen leerzaam en aantrekkelijk. Ook betrekken we de ouders bij de inhoud van ons onderwijs en bij de ontwikkeling van hun eigen kind. Dat is volgens ons het onderwijs van nu en van de toekomst.

Bekijk website
USP
  • Persoonlijke aandacht
  • Leerling maakt plezier
  • Leerling én docent ontwikkelen zich
  • Weten waarom je leert

Unieke kenmerken

Plezier en trots
Het team, de leerlingen en de ouders geven samen vorm aan onze kernwaarden: Respect, Samen, Ontwikkeling, Plezier, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. We streven ernaar om ieder kind te ZIEN en zo optimaal mogelijk hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat kinderen met een lach op hun gezicht de school te verlaten omdat ze een fijne tijd hebben met hun leerkracht en klasgenoten, of juist omdat ze trots zijn op wat ze leren!

Jorien van De Markesteen en Ridderspoor

Vragen over De Ridderspoor?

Neem dan contact op met Jorien en haar collega’s.

Locatie

De Ridderspoor