Over OOZ

Ruim veertig scholen in de regio Zwolle

Over OOZ

Als OOZ verzorgen we openbaar basisonderwijs, speciaal onderwijs en voorgezet onderwijs op bijna veertig scholen in Zwolle en omgeving.

In Zwolle, Dalfsen, Hattem, Ommen, Dedemsvaart, Elburg, Nieuwleusen, Lemelerveld en Olst-Wijhe geven ruim 1600 collega’s hun invulling aan het onderwijs voor ongeveer 12000 leerlingen. Elke school heeft een eigen visie voor haar leerlingen. Wat dat betreft zijn OOZ-scholen net zo divers als de maatschappij waarin we leven. Dat vinden we belangrijk. Want die diversiteit zorgt ervoor dat er écht iets te kiezen valt in onze regio.

Zie ook: Verantwoording
9 Plaatsen Plaatsen
37 Scholen Scholen
1.400+ medewerkers Medewerkers
11.000+ Leerlingen Leerlingen

Het netwerk van OOZ

scholen
OOZ-scholen
Ouders
Leerlingen
Overheden
Vervolgonderwijs
Maatschappelijke instellingen
Bedrijfsleven

Initiatieven van leerkrachten, ideeën van ouders, participatie van bedrijven en projecten van maatschappelijke organisaties: samen zorgen we voor onderwijs van topkwaliteit.

Leren doen onze leerlingen op school én in de wereld eromheen. Van aula tot verzorgingstehuis, van klassenavond tot Rome-reis, van leerlingenraad tot Raadzaal.


"Bij sommige vakken zijn de grenzen van het lokaal tegenwoordig letterlijk verdwenen."

- Sonja, docent Nederlands op Zeven Linden

Nieuws

Onderwijsroute 10-14: een nieuwe leerroute voor leerlingen van 10 tot 14 jaar!

In augustus 2017 start OOZ een nieuwe school: Onderwijsroute 10-14. Voor leerlingen die vooruitkijken. Een vernieuwende, maatwerk leerroute voor leerlingen van 10 tot 14 jaar die meer kunnen en willen!

Lees meer

Supernova: een nieuwe basisschool in Stadshagen!

Dit schooljaar is in Stadshagen een nieuwe basisschool gestart! De nieuwe school Supernova heeft gepersonaliseerd leren en het ontdekken van individueel talent hoog in het vaandel staan.

Lees meer