Jonge kinderen

Voor elk kind een passende basisschool

Zo fijn om echt op je plek te zijn!

Jonge kinderen

Elke basisschool van OOZ heeft haar eigen aanpak. Samen delen we één visie. Namelijk dat onderwijs meer is dan cijfers alleen. Als ouder bent u verzekerd van een hoge onderwijskwaliteit terwijl u uw schoolkeuze écht kunt laten aansluiten bij uw kind. Gedurende de hele schooltijd!

Jonge kinderen 4 - 12 jaar

Zo gaat het op de basisschool

U brengt uw kind ’s morgens naar school en haalt het weer op. Of het gaat al zelf en komt ’s middags weer thuis. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de tussentijd? Bekijk het filmpje van Olaf, die laat zien hoe leuk zijn dag op de basisschool is!

De basisschool in 4 stappen!

Van nieuwsgierige kleuter tot tiener met een schat aan kennis, sociale vaardigheden, zelfkennis, zelfstandigheid en creativiteit. Er gebeurt veel in de tijd dat uw kind naar de basisschool gaat. Wat kunt u als ouder verwachten in deze belangrijke periode voor uw kind? We hebben het voor u op een rij gezet!

Geen wachtlijsten
Uw kind mag naar school! Als ouder staat u voor een belangrijke keuze. De meeste ouders beginnen met zoeken ruim voordat hun kind vier jaar wordt. Als de keuze is gemaakt kunt u uw kind op die school aanmelden. De scholen van OOZ hebben geen wachtlijsten en uw kind kan in overleg met de school voor zijn vierde komen wennen.
Meer weten over het zoeken en vinden van de beste basisschool voor uw kind? Bekijk de pagina voor Peuters!

Samen op avontuur
Jonge kinderen zijn erg nieuwsgierig naar de wereld. Spelend leren en ontdekken zij de hele dag door. Als ze naar de basisschool gaan, gaat er een hele wereld vol interessante en uitdagende activiteiten voor ze open. Ze leren zichzelf én anderen kennen. Een avontuur dat de OOZ-basisscholen met heel veel plezier mogelijk maken!
Hoe ziet zo’n dag eruit? Wij hebben een film gemaakt op een van onze scholen in groep 1.

Een goede relatie
Een goede relatie met u vinden we net zo belangrijk als een goede relatie met uw kind. U bent de expert over uw kind. Wij weten alles over leren en ontwikkelen. Samen zijn we het ideale team om uw kind op school tot zijn recht te laten komen. Gedurende het schooljaar zijn er vaste momenten waarop u en de school in gesprek gaan. U bespreekt samen hoe het met uw kind gaat op school en thuis. Spelen er tussendoor dingen die belangrijk zijn? Laat het ons weten. Omgekeerd zullen we dat zeker ook doen!

Daar nemen we de tijd voor
In groep 7 begint het voortgezet onderwijs in beeld te komen. Er wordt thuis en op school al nagedacht over een vervolgschool die past bij uw kind. De school helpt hierbij door een eerste advies, het ‘schot voor de boeg‘, te geven. In groep 8  start een schoolkeuzetraject met tal van voorlichtingsmomenten, voorlichting op de basisschool zelf en op de scholen voor voortgezet onderwijs. De leerkracht van groep 8 geeft een schooladvies over welk vervolgonderwijs volgens de school bij uw kind past. Natuurlijk gaat dit in overleg met u en uw kind.

Onze basisscholen

OOZ heeft in Zwolle en regio 26 basisscholen; waaronder een school voor speciaal basisonderwijs.

Bekijk alle locaties

10-14

Lassuslaan 230, Zwolle

Bekijk deze school

De Ambelt

Dokter Hengeveldweg 9, Zwolle

Bekijk deze school

De Campherbeek

Grotiuslaan 33, 8024 XM Zwolle

Bekijk deze school

De Dennenkamp

Patrijsstraat 4a, Ommen

Bekijk deze school

De IJsselhof

Staatssecretarislaan 10, Zwolle

Bekijk deze school

De Markesteen

Gedeputeerdenlaan 49, 8016 AX Zwolle

Bekijk deze school

De Marshof

Tichelmeesterlaan 45, 8014 LA Zwolle

Bekijk deze school

De Octopus

Provincieroute 143, Zwolle

Bekijk deze school

De Oosterenk

Herfterweg 1, Zwolle

Bekijk deze school

De Schatkamer

Wildwalstraat 38, Zwolle

Bekijk deze school

De Sluis

Zwarteweg 120, Zwolle

Bekijk deze school

De Springplank

Beukenstraat 83, Zwolle

Bekijk deze school

De Toonladder

Bachlaan 158-162, Zwolle

Bekijk deze school

De Tweemaster

Prinses Beatrixlaan 1, Nieuwleusen

Bekijk deze school

De Twijn

Boterdiep 5, Zwolle

Bekijk deze school

De Vlonder

De Meenthe 26, Hattem

Bekijk deze school

De Werkschuit

Rijnlaan 200, Zwolle

Bekijk deze school

De Wieden

Beulakerwiede 4, Zwolle

Bekijk deze school

Florens Radewijnsschool

Geert Grooteweg 23, 8015 PM Zwolle

Bekijk deze school

Heidepark

Dominee A.J.W. Vogelaarstraat 22, Lemelerveld

Bekijk deze school

Het Avontuur

Ruigedoornstraat 23, Dalfsen

Bekijk deze school

Het Festival

Sportlaan 6, 8044 PG Zwolle

Bekijk deze school

Nieuwebrug

Barkeweg 3, Ommen

Bekijk deze school

Parkschool

Westerlaan 22, Zwolle

Bekijk deze school

In de praktijk

Talentendag op OKC de Marshof

Op vrijdag 5 april organiseerde OKC de Marshof de Talentendag. Leerlingen volgden met veel plezier allerlei creatieve en actieve workshops. ...

Lees meer >

Kenniscentrum HB: onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen

Kenniscentrum HB is een bovenschoolse lesvoorziening van OOZ. Hieronder vallen de Cnopius- en Kangoeroe klassen, waar verdiepend onderwijs wordt geboden aan leerlingen met hoogbegaafdheid. ...

Lees meer >

Zwolse leerlingen doen mee aan groene activiteiten

Duurzaamheid is een van de centrale thema’s binnen OOZ. Ook in Zwolle wordt hier veel aandacht aan besteed. Zo is er het project Buitengeluk, waarbinnen meerdere organisaties groene activiteiten aan kinderen aanbieden. ...

Lees meer >

Veelgestelde vragen

We zetten de veelgestelde vragen over kinderen op de basisschool voor u op een rij. Staat uw vraag er niet tussen? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Met de leerkracht en/of de intern begeleider van de school kunt u bespreken hoe u uw kind het beste (thuis) kunt helpen. Bijvoorbeeld door voor te lezen, samen moeilijke woordjes te leren, de tafels van vermenigvuldiging te oefenen of te helpen bij het plannen en maken van huiswerk. Ook als u denkt dat uw kind meer uitdaging of meer begeleiding nodig heeft, kunt u met uw leerkracht en/of de intern begeleider in gesprek gaan.

De meeste basisscholen staan te popelen om extra hulp! Kunt en wilt u daar iets in betekenen? Vertel het dan op school. Er is ongetwijfeld een zinvolle activiteit te vinden die u leuk vindt en die past in uw planning. Denk aan begeleiden van uitjes, helpen bij de PR, organiseren van evenementen, de grote schoonmaak of samen klussen. Ook voor terugkerende dingen als voorleesochtenden worden vaak ouders gezocht. Een andere manier om meer betrokken te zijn bij uw school is door lid te worden van de ouder- of medezeggenschapsraad op school.

Voor vakantie buiten de schoolvakanties om geldt een speciale verlofregeling. U leest hier meer over op de site van de Rijksoverheid. Vraag op school hoe het voor uw kind werkt.