Supernova is een nieuwe basisschool met aandacht voor gepersonaliseerd leren en het ontdekken van individueel talent .

Supernova: een nieuwe basisschool in Stadshagen!

1 september 2016

Dit schooljaar is in Stadshagen een nieuwe basisschool gestart!  De nieuwe school Supernova heeft gepersonaliseerd leren en het ontdekken van individueel talent hoog in het vaandel staan.

Supernova_Eerste_Dag_001_375x300_acf_cropped

Het schoolgebouw, onderdeel van basisschool De Krullevaar aan de muurmeesterstraat in Stadshagen, is vanaf maandag 29 augustus de plek waar tot nu toe 23 leerlingen les krijgen van twee leraren. Het onderwijs wordt niet in traditionele groepen gegeven maar in kleinere workshops. De kinderen ontmoeten elkaar elke ochtend in een basegroup, waarin activiteiten gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling centraal staan. Na de ochtendpauze vinden in vier rondes workshops plaats: kinderen krijgen les in de rekenstudio, de taalstudio of gaan zelfstandig oefenen. Na de luchpauze volgen de kinderen masterclasses als beweging, expressie of wereldoriëntatie. Voor de dagafsluiting komen de kinderen weer samen in de basegroup.

Supernova onderscheidt zich verder van het traditionele onderwijs door flexibele aanvang- en eindtijden en een persoonlijke leerroute voor elk kind. Deze leerroute wordt vastgesteld in een gesprek met kind en ouders. Op deze manier denken kinderen zelf na over hun leerdoelen. Binnen heldere kaders mogen ze keuzes maken in tempo en het moment van verwerking.

Geïnteresseerd in Supernova? Kijk dan op Supernova
Supernova kent een vast moment per maand waarop nieuwe leerlingen worden toegelaten.

Stel je vraag