Montessori Basisschool

Kinderen zijn nieuwsgierig en leergierig. Openbare Montessori Basisschool in Zwolle geeft ze alle ruimte om zichzelf en de wereld te ontdekken.

Alle kinderen verschillen van elkaar in talenten, mogelijkheden, interesse en leerstijl. Een ‘gemiddeld kind’ bestaat niet. Daar sluit het montessori-onderwijs op aan door een open en uitdagende leeromgeving aan te bieden.

Onze leerlingen leren op hun eigen manier, in eigen tempo met individuele leerstof. We kijken wat het kind nodig heeft en passen ons onderwijsaanbod op hem of haar aan. Daarnaast stimuleren onze leerkrachten het kind om zich te ontwikkelen op de manier zoals de ouders dat ook doen. ‘Help mij het zelf te doen’, dat is het motto.

Bekijk website
USP
  • Keuzevrijheid in de cognitieve vakken
  • Leer mij het zelf te doen
  • Montessori-onderwijs
  • Kosmisch onderwijs, zaakvakken zijn geïntegreerd

Unieke kenmerken

Individuele ontwikkeling
Montessori-onderwijs kenmerkt zich door samenwerken, zelfstandigheid, werken op eigen tempo en door middel van eigen leerstijlen. Daarnaast bieden wij kinderen de mogelijkheid om onder schooltijd of na schooltijd in aanraking te komen met verschillende vormen van dans en bewegen. Ook krijgen de leerlingen gelegenheid tot het verkennen en bespelen van verschillende muziekinstrumenten, zoals dwarsfluit, cello en gitaar.

Bekijk de video van Montessori Basisschool

Vragen over Montessori Basisschool?

Neem dan contact met ons op

Locatie

Montessori Basisschool