Mens&

Onderwijsroute mens& is voortgekomen uit vrijeschool het Michael College. Met deze onderwijsroute geeft OOZ een nieuwe impuls aan een inspirerende onderwijsvisie.

Leren doe je met je hele lijf: je hoofd, je hart én je handen. Daarom geven onze leraren niet alleen les in de klas, maar ook in de natuur en in de wijk, in de kunstruimte, de hout- en metaalwerkplaats, het muzieklokaal, de textielklas en de schooltuin. Er is binnen deze onderwijsroute veel aandacht voor zelfkennis en sociale vorming. Het docententeam van mens& denkt doorlopend na over de beste vorm van leren.

Als mens sta je niet op jezelf. Je maakt deel uit van een groter geheel. Bij mens& ontdek je je kwaliteiten en talenten en leer je hoe je die kunt inzetten in onze snel veranderende wereld. Onderwijsroute mens& is geïnspireerd op de Waldorfpedagogiek. Bij ons leer je zien wie je bent, zodat je kunt worden wie je wilt zijn. De leerlingen worden via een uitgekiende combinatie van theorie, kunst en ambacht voorbereid op de centrale eindexamens van mavo, havo en atheneum. Je leert het beste van, en met, elkaar. Daarom hebben we bij mens& heterogene klassen waarin leerlingen van alle niveaus samen les krijgen.

Totdat de nieuwe site van Onderwijsrouteklaar kunt u voor praktische informatie terecht op de oude site van het Michael College:

Bekijk website
USP
  • Kleinschalige, gezellige leeromgeving
  • Tweejarige brugklasperiode
  • Leren voor het leven
  • Gemengde klassen van alle niveaus
  • Werkweken, stages, jaarfeesten en gastlessen

Vragen over Mens&?

Neem contact op met Martijn Marsman en zijn collega’s.

Locatie

Mens&