De Markesteen

De Markesteen in Zwolle-Zuid is een Dalton Kindcentrum. Wij bereiden onze leerlingen voor op het leven en werken in de 21e eeuw. Daarvoor hebben we alles in huis, onder één dak.

Bij Daltononderwijs horen Daltonpijlers: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking, reflectie en doelmatigheid. Een waardevolle basis voor uitdagend, vriendelijk en veilig onderwijs. Een fijne plek om samen de wereld te ontdekken.

Uitgangspunt voor alles wat we doen is gelijkwaardigheid. Leerkrachten en leerlingen gaan open met elkaar om, zoals we ook open omgaan met de ouders. Vanuit die gedachte en met alle voorzieningen in ons Kindcentrum is De Markesteen naast een plek om te leren vooral een plek om te groeien.

Bekijk website
USP
  • School met plezier
  • Onderzoekende school
  • Toegankelijke school
  • Betrouwbaar team

Unieke kenmerken

Balans tussen kennis en vaardigheden
Door deze sfeer is er bij de Markesteen veel aandacht voor de (werk)houding van leerling en leerkracht, voor sociale vaardigheden en voor het omgaan met regels en afspraken. We vinden het belangrijk om een balans te creëren tussen het opdoen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden op bijvoorbeeld creatief en sportief gebied.

Continu in ontwikkeling
De Markesteen is ook een academische basisschool, dit houdt in dat studenten en leerkrachten onderzoek doen naar de meest effectieve manier van onderwijs. Onze school is continu in ontwikkeling.

Ons moderne schoolgebouw brengt opvang, onderwijs, cultuur, zorg en sport samen onder één dak.

Vragen over De Markesteen?

Neem dan contact met ons op

Locatie

De Markesteen