"Ik ben trots op de foto’s voor CKV. Ik maakte foto’s van graffiti en street art."

Het verhaal van Yannick

Medewerker, leerlingen en ouders delen hun ervaringen met OOZ. Op deze pagina vertelt Yannick zijn verhaal aan jou.

Van computer tot camera

“Ik koos deze school specifiek voor de ICT-stroom. Daar leerde ik bijvoorbeeld programmeren. Het was een goede keuze, want ik heb veel mensen met dezelfde interesses leren kennen. Een van mijn vrienden doet nu iets met digitale effecten. Dat sluit mooi aan. Zelf ben ik vaak bezig met fotografie en video,” zo vertelt Yannick. De 16-jarige scholier is bezig aan zijn laatste maanden bij Van der Capellen Scholengemeenschap in Zwolle. En straks? Yannick: “Ik wil graag cameraman worden.”

 

Lees verder

Naam: Yannick (16)
Rol: Leerling
School: Van der Capellen

Uren

"Ik koos deze school specifiek voor de ICT-stroom. Daar leerde ik bijvoorbeeld programmeren."

- Yannick

Een eigen bedrijf
Yannick ontdekte zijn interesse in fotografie en video op school. “Ik begon met foto’s maken tijdens een uitwisseling naar Denemarken. Vrienden hadden het in de bus over foto’s die ze maakten met een App. Ik probeerde het ook en ik was er goed in.” Tijdens de afsluitende opdracht van de ICT-stroom koos Yannick vervolgens voor het maken van een video: “Monteren paste bij de ICT-stroom, net als het thema van de video: dat ging over hacken.”

Inmiddels heeft Yannick een eigen camera. Met klasgenoten startte hij zelfs een bedrijf. Yannick: “Af en toe krijg ik een opdracht van school. En in de komende vakantie werken we voor een tankstation. Er komt een nieuwe koffiecorner en daar wil het tankstation extra reclame voor maken. Dat doen we met een video die op het raam wordt afgespeeld.”

Lees verder

Yannick_inline_500x820Hoe word ik zelfstandig cameraman?
Yannick zoekt vaak naar kansen om zijn interesse in fotografie en video bij andere vakken een plek te geven. “Ik ben trots op de foto’s voor CKV. We moesten naar buiten, ik maakte foto’s van graffiti op bussen, van street art,” zo vertelt hij. “Daarnaast koppelde ik mijn sectorwerkstuk aan mijn hobby. Het ging over de vraag: Hoe word ik zelfstandig cameraman?”

Wanneer Yannick vastloopt, kan hij meestal goed terecht bij zijn docenten. “Als docenten zien dat je je best doet, dan zeker. Maar je moet wel zelf commitment tonen. Ze helpen alleen als je zelf laat zien dat je echt wil leren.”

Diverse mix van leerlingen
“Het is gezellig hier op school. Een leuke sfeer. Met een diverse mix van leerlingen. Maar,” zo stelt Yannick, “het is natuurlijk wel gewoon een middelbare school.” Hij kijkt dan ook uit naar volgend jaar. Dan wil hij naar het Cibap. “Ik kan daar de hele dag aan de slag met film en fotografie. Het is een creatieve school, dat zie je al aan de wandschilderingen.”

 

Stel je vraag