“De school gaat uit van ouderparticipatie en verwacht dat je deelneemt."

Het verhaal van Nick

Medewerker, leerlingen en ouders delen hun ervaringen met OOZ. Op deze pagina vertelt Nick zijn verhaal aan jou.

Met plezier naar school

Sinds het begin van dit schooljaar gaat de zoon van Nick naar Het Festival, een OOZ-basisschool. Nick hoefde bij de schoolkeuze niet lang na te denken. Tijdens het eerste bezoek voelden de school, de sfeer en de omgeving voor Nick en zijn zoon direct goed aan.

 

Lees verder

Naam: Nick
Rol: Ouder
School: Het Festival

Uren

"De school geeft ruimte aan zowel rustige, drukke als ingetogen kids."

- Nick

Modern onderwijs
“Ik kwam voor een afspraak met de directeur,” zo vertelt Nick. “Tot mijn verrassing was dat geen gesprek. Hij vertelde me: Loop maar even rond. Kijk binnen bij een klas. Maak kennis met de juf.”

“Daar in de klaslokalen”, zo geeft Nick aan, “zag ik direct projectoren en digiborden. Ik vond het fijn om modern onderwijs te zien. Het is belangrijk dat een school meegroeit met de tijd en zich ontwikkelt.”

 

Lees verder

extra_nickDe les maakt indruk
“Mijn zoon gaat iedere dag met plezier naar school en komt blij terug. Natuurlijk is hij moe, maar hij vindt het leuk op school. Hij deelt thuis ook direct wat hij leert,” zo vertelt Nick. “Op school leren ze nu over lettergrepen. Ineens vindt hij het leuk om lange woorden te verzinnen. Dan kan hij lettergrepen tellen.”

Wat volgens Nick ook meespeelt: “Het Festival geeft ruimte aan zowel rustige, drukke als ingetogen kids. Ze kunnen iedere dag zelf kiezen waar ze aan willen werken, als aan het einde van de week alle weektaken maar af zijn.”

Ouders en school doen het samen
Het Festival werkt met kernwaarden waar Nick zich in herkent, zoals respect, leren en samen ontdekken. Deze waarden ziet hij ook terug in de betrokkenheid van ouders. “De school gaat uit van ouderparticipatie en verwacht dat je deelneemt. Ouders en school doen het samen.”

Nick heeft nog een laatste tip voor ouders die de juiste school voor hun zoon of dochter zoeken: “Maak een afspraak op school of ga naar een informatieavond. Geeft de school je een goed gevoel? Past de sfeer en het onderwijs bij jouw kind?”

Stel je vraag