"Kort geleden ging een intervisiegroep met nieuwe leiders van start. Op eigen initiatief."

Elly en Nigel over werken bij OOZ

Medewerker, leerlingen en ouders delen hun ervaringen met OOZ. Op deze pagina vertellen Elly en Nigel hun verhaal aan jou.

Zelf in de regie

Jezelf als medewerker ontwikkelen bij OOZ. Daar krijg je alle ruimte voor. Al vraagt het wel om medewerkers die initiatief nemen: “Je bent zelf in de regie”, zo stelt Elly de Lange, hoofd HR.

Nieuwsgierige medewerkers
“Zie jij kansen voor jezelf? Dan kijken we waar OOZ jou kan helpen”, zo vertelt Elly. “Waar nodig bieden we een opleiding, of denken we mee over jouw toekomst binnen of buiten OOZ. Bij alle ideeën kijken we naar het gemeenschappelijke belang. Wat levert het op voor jou, voor je team, voor onze scholen en de leerlingen?”

Ze vertelt dat OOZ mensen zoekt die willen ontdekken en onderzoeken. Medewerkers die reflecteren op zichzelf en die kansen delen. Collega’s die open naar elkaar luisteren, die nieuwsgierig zijn en die hun omgeving in de gaten houden.

Lees verder

Naam: Elly
Functie: Hoofd HR

Naam: Nigel
Functie: HR adviseur

Uren

"We stimuleren onze medewerkers met zelf ontworpen leiderschapsprogramma’s, bijvoorbeeld over communiceren en persoonlijke ontwikkeling. Dat is altijd maatwerk."

- Elly

Werken in een netwerkorganisatie
Dat uitgangspunt sluit nauw aan bij de inzet van OOZ op netwerkleiderschap. HR-adviseur Nigel Stanton vult aan: “Binnen onze netwerkorganisatie draait het om loslaten en vertrouwen geven. We stimuleren onze medewerkers daarin met zelf ontworpen leiderschapsprogramma’s, bijvoorbeeld over communiceren en persoonlijke ontwikkeling. Dat is altijd maatwerk.”

Elly komt met een voorbeeld: “Kort geleden ging een intervisiegroep met nieuwe leiders van start. Dat was op eigen initiatief van de deelnemers. OOZ denkt vervolgens met de groep mee over ondersteuning op maat. Welke experts van binnen en buiten de eigen organisatie zijn hier nodig?”

Lees verder

Talentscan

OOZ helpt teams en medewerkers te ontdekken wat ze kunnen. Daarom biedt de organisatie iedere medewerker een talentscan. Deze individuele talentscan nemen de medewerkers door op teamniveau. Nigel: “Binnen het team begrijpen medewerkers elkaar daardoor beter. Dat geeft scherpte en biedt ruimte om samen het maximale uit elkaars talent te halen.”

Stel je vraag