De wondere wereld van vierjarigen

De wondere wereld van vierjarigen

Wat bijzonder is het om vier jaar te zijn: je mag voor het eerst naar school. Sommige kinderen zijn daar al een jaar lang aan toe, andere kinderen vinden het reuze (in)spannend en moeten echt even wennen aan het nieuwe ritme en de nieuwe omgeving. Het tv-programma ‘De geheime wereld van 4-jarigen’ volgt acht kleuters en geeft een persoonlijk kijkje in die bijzondere leefwereld. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen? Een ontwapenend en verrassend programma, niet in de minste plaats omdat één van onze OOZ-collega’s, Maarten Molenkamp, er een rol in speelt.

Ben jij ouder van een (bijna-) kleuter en op zoek naar een school die bij de wondere wereld van jouw kind past? Kom tijdens de Grote Peuter Dag gerust een kijkje nemen op de basisscholen van OOZ : op vrijdag 7 april ben je tussen 9.00 en 11.30 uur van harte welkom.

 

Meer inspiratie

Welk onderwijs past jou?

Sommige kinderen leren beter en met meer plezier als ze net even anders benaderd worden.

Lees meer

Onderzoek. Ontdek. Creëer. En vooral: wees jezelf.

Wie jij bent: daar is er maar één van. Durf het aan, om jezelf te zijn en om daarmee anders te zijn. OOZ draagt daar graag aan bij!

Lees meer

Keuzes keuzes keuzes!

Voor sommige groep 8 leerlingen is het al glashelder naar welke school ze willen, voor anderen nog een spannend moment.

Lees meer

Leerlingen zingen over hun kostbaarste bezit: VRIJHEID!

OOZ vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hoe het is om in vrijheid te kunnen leven.

Lees meer

Stilzitten als een kikker

Over mindfulness in het onderwijs.

Lees meer

Het waarom van onderwijs

"Heb je je ooit afgevraagd of de beslissingen die je neemt worden gedreven door wat je weet of voelt wat goed is? Of zijn deze beslissingen simpelweg gedreven door je gewoonten, door wat je gewend bent?"

Lees meer

Baas!

Eigenaarschap: zelf je ontwikkeling ter hand nemen. Daar gaat OOZ voor. De basis, of je nu leerling of docent bent, is je eigen kracht, jóuw talent. Wees eigenaar van je kwaliteiten, plannen en dromen. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en voor elkaar.

Lees meer

Onderzoek. Vraag. Struikel. Faal.

Anders leren leren en anders leren werken. Een motto waar OOZ van harte achter staat.

Lees meer

Wie weet er nu eigenlijk meer?

Je hebt vooroplopers en je hebt vooroplopers die vooroplopen. Neem de 12-jarige Thomas Suarez. Een 21e-eeuwse-jongere bij uitstek.

Lees meer

Lessen voor hart en hoofd

Een prachtig pleidooi van het Dalailamacenter. Een oproep om zowel het hoofd als het hart op te leiden. Want om stabiel te navigeren in een turbulente wereld zijn compassie, acceptatie en tolerantie onmisbare vaardigheden.

Lees meer

Karlas flipt het klaslokaal uit

Sommige docenten zijn een regelrechte hit op YouTube! Alex Karlas bijvoorbeeld. Hij weet als geen ander digitale media en video te benutten.

Lees meer