Een school die bij je past!

Keuzes keuzes keuzes!

Nog maar een paar maanden en de leerlingen van groep acht op de basisschool maken de overstap naar de middelbare school. Voor sommige kinderen is het glashelder naar welke school ze willen, voor andere kinderen (en hun ouders) is dit best een spannend moment. Want hoe kies je nu een school die jouw kind helpt opgroeien op een manier die jullie allebei aanspreekt?

Informatie is er genoeg: er zijn meerdere landelijke sites over scholen en hun resultaten. OOZ hecht veel waarde aan goed onderwijs, dat zie je terug in die resultaten.

Naast de kwaliteit van onderwijs zijn er vast ook andere zaken die je als ouder én als leerling belangrijk vindt aan een nieuwe school: waar ligt de school, wat is de afstand tot de school, gaan er vrienden en vriendinnen naar toe, hoeveel leerlingen zitten er op de school, kies ik voor een brede scholengemeenschap of een specifieke leergang, etcetera etcetera.

Wat bij het kiezen van een middelbare school misschien wel het belangrijkste is: dat een kind zich thuis voelt op een school. Om precies dát te ervaren en om de sfeer te proeven ben je van harte welkom op de open dagen, informatieavonden en open lesdagen die op de middelbare scholen van OOZ worden georganiseerd. Kun je hulp gebruiken bij het maken van je keuze ? Neem dan contact op of vraag om advies, OOZ heeft altijd een school die bij je past!

 

 

 

Meer inspiratie

Welk onderwijs past jou?

Sommige kinderen leren beter en met meer plezier als ze net even anders benaderd worden.

Lees meer

De wondere wereld van vierjarigen

De wondere wereld van vierjarigen

Lees meer

Onderzoek. Ontdek. Creëer. En vooral: wees jezelf.

Wie jij bent: daar is er maar één van. Durf het aan, om jezelf te zijn en om daarmee anders te zijn. OOZ draagt daar graag aan bij!

Lees meer

Leerlingen zingen over hun kostbaarste bezit: VRIJHEID!

OOZ vindt het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hoe het is om in vrijheid te kunnen leven.

Lees meer

Stilzitten als een kikker

Over mindfulness in het onderwijs.

Lees meer

Het waarom van onderwijs

"Heb je je ooit afgevraagd of de beslissingen die je neemt worden gedreven door wat je weet of voelt wat goed is? Of zijn deze beslissingen simpelweg gedreven door je gewoonten, door wat je gewend bent?"

Lees meer

Baas!

Eigenaarschap: zelf je ontwikkeling ter hand nemen. Daar gaat OOZ voor. De basis, of je nu leerling of docent bent, is je eigen kracht, jóuw talent. Wees eigenaar van je kwaliteiten, plannen en dromen. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en voor elkaar.

Lees meer

Onderzoek. Vraag. Struikel. Faal.

Anders leren leren en anders leren werken. Een motto waar OOZ van harte achter staat.

Lees meer

Wie weet er nu eigenlijk meer?

Je hebt vooroplopers en je hebt vooroplopers die vooroplopen. Neem de 12-jarige Thomas Suarez. Een 21e-eeuwse-jongere bij uitstek.

Lees meer

Lessen voor hart en hoofd

Een prachtig pleidooi van het Dalailamacenter. Een oproep om zowel het hoofd als het hart op te leiden. Want om stabiel te navigeren in een turbulente wereld zijn compassie, acceptatie en tolerantie onmisbare vaardigheden.

Lees meer

Karlas flipt het klaslokaal uit

Sommige docenten zijn een regelrechte hit op YouTube! Alex Karlas bijvoorbeeld. Hij weet als geen ander digitale media en video te benutten.

Lees meer