10-14 tijdens het coronavirus

Het coronavirus leek in eerste instantie een ver van onze bed show, maar dat we dit virus heel serieus moeten nemen is nu meer dan duidelijk. Het is een gekke tijd, er is veel onduidelijkheid en een inschatting over hoe het openbare leven in Nederland de komende weken zal verlopen blijft voor ons allen nu nog gissen. Toch heeft 10-14 als onderwijsroute een maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen wij zo goed mogelijk bijdragen aan het behoud van onderwijs en ontwikkeling van onze leerlingen. Nadat de Federatie van Medisch Specialisten met een dringend advies kwam om per direct scholen te sluiten hebben wij gezocht naar een omslag van onderwijs verzorgen met leerlingen en docenten in scholen naar onderwijs op afstand.

Dit is het resultaat!  

Volgens ons reguliere lesrooster in SOM-today, worden alle lessen via het internet (Microsoft Teams) gegeven. Dit betekent dat we onze leerlingen vragen dagelijks om 09:00 uur in te loggen en tot 14:00 uur de lesdag te volgen. Tijdens deze uren zijn de coaches en vakexperts, volgens het reguliere rooster, beschikbaar voor lessen, vragen en chat’s met kinderen.
Vervolgens zal ook de coaching van kinderen,  dagelijks van 14.15-15.15 uur op de dagen dat zij dit hebben, kunnen doorgaan.
Doordat ook alle collega’s die nu grieperig thuis zitten via internet gaan lesgeven, kunnen we zo het grootste deel van de lessen laten doorgaan.

Interesse in 10-14?

We ontvangen nog dagelijks mailtjes van ouders die graag een kijkje willen nemen op 10-14. Helaas is dat, in verband met alle maatregelen rondom het corona-virus, de komende periode niet mogelijk. Indien de maatregelen aangepast worden en scholen weer ‘open’ gaan communiceren we onze openlesmiddagen via onze kanalen op Facebook, LinkedIn en Instagram en zal er op deze website een mogelijkheid zijn om je hiervoor aan te melden. We hopen op uw begrip en mochten er vragen zijn horen we deze graag! Deze kunt u per mail sturen naar: contact@10-14.nl

Hartelijke groet, namens het hele team van 10-14,

Annelies Robben

.

Nog meer nieuws

Stel je vraag