Ingezonden brief van een ouder aan de Stentor

In oktober schreef Renate Wennemars in de Stentor een stuk over horroronderwijs, een ouder van 10-14 antwoordde daarop met onderstaande ingezonden brief;

Ideaal onderwijs
Renate Wennemars, ik heb goed nieuws! De ideale wereld voor schoolgaande kinderen bestaat! Met persoonlijke leerroutes, coaching en begeleiding en leerlingen die aan hun eigen roer staan: hun interesse, talent en bewustwording van mogelijkheden (zelfkennis) staan centraal. Het onderwijs wordt daarop afgestemd.
 
Geen tassen vol boeken maar een digitale leeromgeving waarin de leerlingen nauwlettend worden gevolgd. Hun inzet is te zien, hoe ze leren, wat ze leren, waar ze goed in zijn en wat beter zou kunnen. Op die manier ontdekken kinderen wie ze zijn en wat ze kunnen. In eigen tempo en op een passend niveau.
 
Voor mijn zoon van 12 is het in elk geval de ideale wereld. Ook omdat de Leerroute 10-14, waar ik het over heb, aan het eind van onze straat staat en hij pas om 8.30 uur de deur uit hoeft. Nu ik jouw column heb gelezen besef ik nog meer wat een geluk we hebben dat we deze school hebben ontdekt!
 
Jolie Doorduin,
Zwolle

Nog meer nieuws

Stel je vraag